De domeinnaam rijschoolzwolle.nl is te koop! Neem contact op met info@rijschoolzwolle.nl.
 

Autorijschool Van Bommel

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Nieuws
Nieuws

CBR werkt mee aan stapbewijs

Samen met een aantal andere verkeersveiligheidsorganisaties werkt het CBR mee aan het project stapbewijs. Doel hiervan is om bij jongeren bewustwording te creëren met betrekking tot alcohol en verkeersveiligheid.

Vanaf maandag 6 februari gaan de examinatoren van het CBR het stapbewijs uitreiken aan alle geslaagde kandidaten voor het praktijkexamen B. Met deze kaart krijgen de kersverse B-rijbewijsbezitters als BOB met drie vrienden een avond gratis toegang bij een van de deelnemende uitgaanscentra. Aan het einde van de avond legt de BOB een blaastest af, die in deze horecagelegenheden beschikbaar is. Zo gaan de jongeren weer veilig op weg naar huis.


 

Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Het is eindelijk definitief: vanaf nu kun je al beginnen met rijlessen als je 16,5 bent!

Lees meer...
 

Navigatieapparatuur verplicht in examenauto

Per 1 september 2011 moet elke examenauto beschikken over navigatieapparatuur. Het rijden met navigatiesysteem kan dan door de examinator worden gekozen als een van de vaste opties van het onderdeel zelfstandig route rijden in het praktijkexamen B. Dat hebben het CBR en de rijschoolbrancheorganisaties BOVAG, FAM en VRB besloten tijdens hun overleg op 3 september 2010.

Zelfstandig route rijden vormt een belangrijk onderdeel van het in 2008 vernieuwde rijexamen. Tot nu toe behoren alleen het rijden naar oriëntatiepunten en het rijden op basis van een cluster van opdrachten tot de vaste opties voor dit onderdeel. Voor het rijden met navigatiesysteem kan momenteel alleen worden gekozen als dat aanwezig is en als de examenkandidaat ermee heeft leren werken.

Door navigatieapparatuur te verplichten in examenauto’s, willen het CBR en de brancheorganisaties de zelfstandige verkeersdeelname van de kandidaat verder bevorderen. Bovendien zijn steeds meer auto’s standaard uitgerust met navigatieapparatuur. Het is belangrijk dat toekomstige chauffeurs worden voorbereid op de werking en het gebruik daarvan.

Bron: cbr.nl

 

 

Nieuw tolkenbeleid CBR 2011

Met ingang van 1 januari 2011 voert het CBR een nieuw tolkenbeleid in voor de individuele theorie-examens. Het beleid houdt in dat een kandidaat die zich wil laten begeleiden door een tolk, dit alleen nog kan door een tolk die is aangesloten bij bureau TolkenNet. De kandidaat kan de tolk zelf viawww.tolkennet.nl reserveren. De kosten van de tolk bedragen € 167,- en komen voor rekening van de kandidaat. De kosten van het individuele examen komen daar nog bij. De rijschool reserveert het individuele theorie-examen op de gebruikelijke manier.

Deze maatregel neemt het CBR na toestemming van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het doel van deze maatregel is de bewaking van de betrouwbaarheid en uniformiteit van de vertalingen bij het theorie-examen. De tolken die aangesloten zijn bij tolkennet zijn gekwalificeerde en integere tolken (ingeschreven in Kwaliteitsregister Tolken en Vertalers (KTV).

Als de kandidaat op het examen verschijnt zonder tolk of met een niet door TolkenNet aangewezen tolk, gaat het examen niet door (ook niet alsnog in de Nederlandse taal) en is er geen recht op restitutie. De tolk legitimeert zich met een legitimatiebewijs op het examencentrum.

 

Bron: cbr.nl

 Contact

Email:
Telefoonnummer:
Bericht: